Een jaar op vakantie in Korea met mogelijkheid om te werken

Adoptie, Extern, Nieuws, Rootsreis, Studeren in Korea 6 2259
Go To South Korea

De Koreaanse Ambassade in Den Haag heeft ons onlangs op de hoogte gesteld van een speciaal programma voor Nederlanders waar wij, adopko’s, ook gebruik van mogen maken. Het programma heet Working Holiday Program en is een samenwerking tussen de overheden van Nederland, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Er wordt per jaar maximaal 100 x een Working Holiday Program Visa uitgegeven door de Koreaanse Ambassade in Den Haag.

 

Wat houdt het in?

Je kunt een jaar op vakantie in Korea met mogelijkheid om te werken. Je vakantie kan maximaal 1 jaar duren (korter mag ook) en om een lang verblijf financieel ook aantrekkelijk te maken, kan je een speciaal visum krijgen dat je toestaat om tijdens je vakantie ook te werken, stage te lopen de taal te leren of onderzoek te doen. De meeste vormen van tijdelijk werk zijn mogelijk. En gedurende de periode van 1 jaar mag je Korea zo vaak in- en uitreizen als je wilt. Ideaal dus als je ook andere delen van Azië wil verkennen.

 

Waar moet ik aan voldoen?

  1. Je bent ouder dan 18 en jonger dan 31
  2. Je hebt een geldig Nederlands paspoort
  3. Het hoofddoel van je verblijf in Korea is vakantie

 

Wat heb ik nodig om me aan te melden?

  1. Paspoort dat tenminste geldig is tot het einde van je jaar in Korea
  2. Ingevuld Visa aanvraagformulier met een foto (3,5cmx4,5cm)
  3. Bankafschrift of bewijs van de bank dat je een saldo hebt van tenminste € 1000,-
  4. Retour ticket naar Korea of genoeg geld om een retour-ticket te kopen (aantonen met een afschrift of bewijs van de bank)
  5. Ziektekostenverzekering die tenminste geldig is tot het einde van je jaar in Korea.
  6. Verklaring Omtrent het Gedrag (aanvragen bij het ministerie van Justitie).
  7. Bewijs van je arts dat je geen Tuberculose (TBC) hebt.

Indien je voldoet aan de criteria en er nog plek in het programma dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek met een Consul van de Ambassade.

Er zijn restricties aan het soort werk dat je wel en niet mag doen. Zo mag je bijvoorbeeld niet gaan lesgeven, een medisch beroep uitoefenen of werken als zanger, danser, muzikant, acteur etc. Kijk voor de specifieke lijst met verboden beroepen pagina 15 van de informatiebijlage na. En bij twijfel, vraag het de Ambassade.

 

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

  • Het minimumloon kan lager zijn dan in Nederland maar de kosten van dagelijks levensonderhoud zijn vaak ook goedkoper dan Nederland.
  • Wanneer je inkomen verdient in Korea, betaal je ook belasting als een Koreaan. Kijk hiervoor naar pagina 17 van de informatiebijlage. (Nog steeds geen 51% zoals in Nederland!)
  • Je bent verplicht je in Korea te registreren bij het Immigration Office in Seoul binnen 90 dagen na aankomst.

 

Meer informatie

Korea Working Holiday Program Folder

De officiële brochure van het Korea Working Holiday Program

Het Working Holiday Program op de site van de Koreaanse Ambassade in Nederland (Engels)

Het Working Holiday Program op de site van het Koreaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken (Engels)

Alle vragen over dit programma graag rechtstreeks aan de Ambassade/het Koreaanse Ministerie stellen. Arierang informeert je hierover maar kan inhoudelijk niks voor je betekenen. Het emailadres voor vragen (in het Engels) is workingholiday@mofa.go.kr

Related Posts

6 Comments

  1. Safe 8 januari 2017 at 22:51 -  Beantwoorden

    Is het nog mogelijk om mezelf aan te melden of niet

  2. Robert 29 augustus 2016 at 15:58 -  Beantwoorden

    Dus het Working Holiday Program is inmiddels verlopen. Wordt deze verlengd?

    • Arierang 29 augustus 2016 at 16:08 -  Beantwoorden

      Robert, dat kan je het n beste aan de Ambassade vragen. Zij weten alles hierover. Succes!

  3. Katia 26 mei 2016 at 10:18 -  Beantwoorden

    Hallo,
    ik heb een vraagje in verband met het “Working Holiday Program”.
    Ik vroeg me af of dit misschien ook mogelijk is als inwoner van België? Of geldt dit enkel voor inwoners van Nederland?

    • Arierang 13 juni 2016 at 14:54 -  Beantwoorden

      Katia, ik heb het voor je nagevraagd.

      “Working Holiday Agreement between Belgium and Korea was made but it is not in effect yet. When the agreement takes effect, we will post it on our facebook and our website. Age requirements for Belgian citizens are 18 and 30. About other types of visas your colleague can obtain, please contact Embassy of Korea in Belgium: http://bel.mofa.go.kr.”
      Hoop dat je hier wat aan hebt. Er is ook een facebook group waarin mensen zijn di al gebruik hebben gemaakt van deze regeling. Misschien kan je die vinden? Groetjes,
      Kathy

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook

Twitter

Instagram