CinemAsia Lunar New Year

CINEMASIA LUNAR NEW YEAR VIERING OP 10 FEBRUARI 2019

Kom en grijp het geluk en de positieve energie van het jaar van het Varken!

Maak je klaar voor Lunar New Year! Tijd om het huis op te ruimen en je woning met gelukssymbolen te versieren. En hoe zit het met het eten? In Azië kent dit feest vele gezichten. Of je nu het Lunar New Year viert volgens de gebruiken van de Koreaanse Solleal, Chinese chunjie, of Vietnamese Tết, de viering van het nieuwe maanjaar is het moment om weer met familie en vrienden bij elkaar te komen. Zelfs in Japan, waar men sinds de Meiji periode (1873) officieel is overgegaan op de westerse (zonne) kalender, wordt in sommige gebieden zoals Okinawa nog steeds Ryukyuan Lunar New Year gevierd.

Om in de feestelijke stemming te komen, organiseert CinemAsia op 10 februari haar Lunar New Year event in Kriterion in Amsterdam. Een avondvullend programma met film, kunst, muziek en comfort food. Zo is er de sneak preview van de Koreaanse film “Little Forest”. Gebaseerd op de gelijknamige populaire Japanse manga en 4-delige tv-serie, is Little Forest een betekenisvolle reis over thuiskomen, genieten van moeders kookkunsten en het eten van het pure voedsel van het platteland. In een feestelijke periode waarin de kwaliteit van het leven centraal staat, herinnert het ‘van boer tot bord’ concept ons aan de rijkdom van eenvoud. Deze inspirerende film is alvast een voorproefje van wat er gaat komen in de 12e editie van het CinemAsia Film Festival van 5-10 maart in Amsterdam.

 

Lunar New Year programma zondag 10 februari

Locatie: Filmtheater Kriterion, Roetersstraat 170, 1018 WE Amsterdam

18:00                Opening tentoonstelling Square 1 van de Chinese kunstenaar Louis HotHotHot

18:00 – 22:00   Koreaanse comfort food en snacks van Korean Kitchen

19:30 – 21:15    Introductie en vertoning van de Koreaanse film Little Forest

21:15 – 23:00    Afterparty met DJ Tjobo Kho en food & drinks van Korean Kitchen

 

Meer weten? Ga naar CinemAsia.nl en/of volg CinemAsia op social media.

 


Sneak Preview: Little Forest리틀 포레스트 (2018) van Yim Soon-rye임순례

Nadat ze haar universiteitsexamen in Seoul niet heeft gehaald, keert Hye-won (Kim Tae-ri van The Handmaiden) terug naar het platteland waar ze geboren is. Gedurende vier seizoenen zaait en oogst ze daar haar eigen gewassen, hernieuwt ze contact met vrienden en bereidt ze heilzame gerechten die haar herinneren aan haar moeder (Moon So-ri, Oasis).


Yim Soon-rye wordt beschouwd als een van de weinige toonaangevende vrouwelijke regisseurs van de Koreaanse New Wave-cinema. Zij verfilmt de gelijknamige Japanse manga van Daisuke Igarashi als een heilzame reis en een levendig banket met schitterende beelden van het Koreaanse platteland en smaakvol gearrangeerd comfort food. Als een van de 11 Beste Films van het Jaar volgens de Korean Association of Film Critics biedt dit wonderbaarlijk therapeutische drama over het plattelandsleven, koken en zelf-ontdekking overheerlijke recepten waar je van gaat watertanden.


Square 1: videokunst van Chinese kunstenaar Louis Hothothot (Yi Liu)

Square 1 onderzoekt aan de hand van video en fotografie de uiting van macht in de openbare ruimte. Op Europese pleinen kom je standbeelden van koningen tegen die als uitingen van de staatsmacht fungeren, waarbij ze de geschiedenis officieel reproduceren en ons gevoel van collectieve verbondenheid vormgeven. Multimedia-artiest Louis Hothothot (China 1986) is afgestudeerd aan de China Central Academy of Fine Art (2008) in Beijing en het Dutch Art Institute (2014) en studeerde aan de Nederlandse Filmacademie (2015-2017). Hij won onlangs het 3Package Deal Young Talent 2018-2019 in Nederland. Zijn werk “Square 1” is van 10 februari tot 10 maart te zien in Kriterion.

Cinemasia Square1 Louis Hothothot
Cinemasia Square1 Louis Hothothot

Save the date: de 12e editie van CinemAsia Film Festival 5-10 maart in Amsterdam

CinemAsia brengt het hedendaagse Azië op het witte doek in Nederland. De aankomende 12e editie bestaat uit een bruisende selectie van 40 feature films uit China, Taiwan, Hong Kong, Japan, Zuid-Korea, India, Indonesië, Thailand, de Filippijnen, Maleisië en Vietnam. Van commerciële blockbusters, tot arthouse-producties en documentaires die de creatieve, sociale, economische en politieke dynamiek van het veelzijdige continent weerspiegelen.

Over CinemAsia

Asia in the blink of an eye. CinemAsia weaves Asian stories that help to enhance Asian visibility in culture and media, through which we foster an inclusive society. CinemAsia enriches the public discourse on Asian culture by sharing knowledge and expertise about Asian identity, discovering and nurturing talent. By building communities within the media and cultural landscape, we aim to become the go-to organization for European-Asian exchange.

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven