La Mer

Uitnodiging 10 juli La Mer et L’Ile concert

La Mer
La Mer

Van de Koreaanse ambassade ontvingen wij de uitnodiging om op 10 juli aanwezig te zijn bij La Mer et L’Ile (Eiland en Zee) een muzikale voorstelling als culturele uitwisseling tussen Korea en Europa.

Het begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Duif, Prinsengracht 756, 1017 LD Amsterdam. Wil je hier bij zijn, meld je dan aan via secretariaat@arierang.nl en vermeld met hoeveel mensen je wil komen.

Tickets worden gratis aangeboden door de ambassade. Aanmelden kan tot 5 juli 12.00 uur.

Voorwoord Ambassadeur Yun Young Lee
Voorwoord Ambassadeur Yun Young Lee

La Mer et L’Ile (Het Eiland en de Zee), opgezet in 2012, is het Kunstgenootschap van meer dan 100 befaamde artiesten en wetenschappers om Koreaanse cultuur in het algemeen, en Korea’s landschap zoals de Oostzee en de Dokdo eilanden in het bijzonder, te promoten door middel van klassieke muziek, dans, de schone kunsten en academische activiteiten. Sinds haar ontstaan, hebben het Genootschap en haar Ensemble regelmatig concerten gegeven alsmede speciale tentoonstellingen voor beeldende kunsten binnen en buiten Korea georganiseerd.

Het Ensemble begon haar concertentours overzee in 2016 naar Singapore, Sydney, Australië en Hong Kong, waar het heeft opgetreden bij de opening en de laatste dag van ‘Feestelijk Korea’. Het heeft befaamde Koreaanse componisten de opdracht gegeven om nieuwe werken, vocaal en instrumentaal, te maken voor hun vooraanstaande optredens en heeft ook klassieke, romantische en moderne kamermuziek reportoires gespeeld tijdens haar reguliere en overzeese concerten.

Dit jaar gaat het Ensemble op een Europese concerttour getiteld ‘Vijf Zintuigen van Korea’ in Praag, Berlijn en Amsterdam met nieuwe reportoires zoals, onder andere, Drie Divertimenti voor een Strijkkwartet van Benjamin Britten, de Piano Kwintet in F mineur van Cesar Franck. Het zal ook Dokdo, Eiland van Vijf Zintuigen voor soprano, Saenghwang, Gayageum, viool, altviool en cello gecomponeerd door Korea’s befaamde componiste June-Hee Lim ten gehore brengen. Aangezien Gayageum en Saenghwang bekende traditionele Koreaanse instrumenten zijn, zult u zeker genieten van de prachtige harmonie van de Koreaanse en Westerse instrumenten die hun unieke verhalen vertellen.

Klik hier voor het programmaboekje

 

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven