De Kim-Dynastie: Hoe Noord-Korea echt in elkaar zit

[Win] Kaarten voor De Kim-Dynastie: Hoe Noord-Korea echt in elkaar zit op 28 mei @De Balie

Op maandag 28 mei om 20:30 organiseert De Balie een programma over Korea genaamd: “De Kim-Dynastie: Hoe Noord-Korea echt in elkaar zit”. Hieronder een korte toelichting waar het over gaat.

Waar wordt het Noord-Koreaanse regime door gedreven? Waarom zoekt het juist nu toenadering met Zuid-Korea en China? Hoe is het dagelijks leven voor de 25 miljoen Noord-Koreanen? Aan de hand van de zeven decennia lange geschiedenis van dit land laat historicus Casper van der Veen, naar aanleiding van zijn nieuwe boek De Kim-dynastie. Geschiedenis van Noord-Korea (1945- heden), zien hoe Noord-Korea zich heeft ontwikkeld tot het land dat vandaag de dag steeds vaker het nieuws haalt. Hier zien we geen onvoorspelbaar, gestoord of irrationeel bewind, maar een machiavellistisch en strategisch systeem dat alles doet om aan de macht te blijven. Welke toekomstscenario’s ziet Van der Veen voor de 25 miljoen Noord-Koreaanse burgers én voor het regime dat geopolitiek een steeds grotere rol opeist?

Casper van der Veen (1986) is Noord-Koreadeskundige en historicus en schrijft als freelance journalist hoofdzakelijk voor NRC Handelsblad en De Correspondent. Hij legt zich al jaren vrijwel dagelijks toe op Noord-Korea en publiceert zijn artikelen ook op zijn website over het land: www.nieuwsuitnoordkorea.nl. In De Balie gaat hij met De Balie-redacteur Tim Wagemakers in gesprek over zijn nieuwste boek De Kim-dynastie. Geschiedenis van Noord-Korea (1945- heden), en vertelt hij over de recente ontwikkelingen in het land. 

Winnen

De Balie geeft ons 3×2 kaarten om weg te geven aan onze leden. Wil je meedoen? Stuur voor 28 mei a.s. een mail naar secretariaat@arierang.nl met je naam en telefoonnummer. Als je tickets wint, verwachten we dat je kunt en gaat. 

Meer informatie

Interessant? Hier vind je alle informatie en kun je natuurlijk ook zelf kaarten kopen.  

28 mei 20:30 – 22:00
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10 
1017 RR Amsterdam

Alle informatie op de website van De Balie

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven