De Vrijheidslezing - Kim Kyung-Mook

[winactie] 3 x 2 vrijkaarten voor De Vrijheidslezing met Kim Kyong-Mook 27 januari 2018

Op zaterdag 27 januari om 20.00 vindt het programma ‘De Vrijheidslezing met Kim Kyong-Mook’ plaats in De Balie in Amsterdam. Kim Kyong-Mook is een Zuid-Koreaanse filmmaker. Toen hij een tiener was, werd hij in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst, vanwege zijn homoseksualiteit. Hij gebruikte film om zich uit te drukken en om zijn ervaringen te verwerken. In zijn films onderzoekt hij de onzekere levens van gemarginaliseerde groepen, zoals homoseksuelen, transseksuelen, sekswerkers, Noord-Koreaanse ‘overlopers’ en vele anderen. Op 27 januari vertelt Kyung-Mook in De Balie over het belang van een stem geven aan hen die niet gehoord worden en over wat het betekent om maatschappelijke impact te generen door film en beeld.

Kans maken?

De Balie biedt ons de mogelijkheid om 3 personen blij te maken met 2 vrijkaarten. Wat moet je hiervoor doen? Meld je voor vrijdagmiddag 12.00 uur aan via secretariaat@arierang.nl en vermeld dat je kans wil maken op de kaarten. Winnaars worden een uur later getrokken en gepubliceerd.

Over het programma

Kyung-Mook combineert autobiografische elementen, documentaire en fictie om een nieuwe wereld te scheppen. In zijn eerste film, Me and Doll-Playing, ensceneert hij bijvoorbeeld een cinematografische coming-out om zijn gevoel van anders-zijn uit te leggen. In Faceless Things probeert hij de vraag te beantwoorden of we wel of niet maskers dragen om onze eigen seksualiteit te accepteren. Door zijn persoonlijke verhalen creeërt Kyung-Mook een platform waarop hij grotere, maatschappelijke vragen kan stellen.

Zijn films wonnen vele prijzen in verscheidende filmfestivals, zoals het Venice Film Festival, International Film Festival Rotterdam, the BFI London Film Festival en het Museum of Modern Art in New York.

Na de lezing gaat Kyung-Mook in gesprek met Mischa Blok. Blok is in Zuid-Korea geboren en op tweejarige leeftijd geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Vier jaar geleden maakte ze een documentaire over de zoektocht naar haar biologische vader. Binnenkort gaat ze weer terug naar Pyeongchang om, tijdens de Olympische Winterspelen, op zoek te gaan naar haar Koreaanse identiteit. Ze vraagt zich af: hoe Koreaans ben ik nog?

Arjen van den Berg is Deputy Director en hoofd van het Oost-Azië Cluster, Azië en Oceanië departement van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zal aan het gesprek deelnemen en ons meer vertellen over de relatie tussen Nederland en Zuid-Korea en de uitdagingen van de regio in het algemeen. 

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met IFFR: International Film Festival Rotterdam.

Niet gewonnen?

Hier kun je kaarten kopen en meer informatie vinden: https://www.debalie.nl/agenda/podium/de-vrijheidslezing%3a-kim-kyung+mook/e_9783266/p_11770692/

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven