Algemene Leden Vergadering – mededeling

Zaterdag 5 april was de algemene ledenvergadering. Dit jaarlijkse gebeuren houdt in dat er wordt terug gekeken op het afgelopen jaar. Vaak zijn deze gelegenheden niet druk bezocht tenzij het of heel erg slecht gaat met de vereniging of als er heel lekker eten is. Voor dat laatste kwam dan ook nog een handje vol mensen later binnen gestormd. In totaal toch nog een flink dozijn en werd er door onze snelle en secure voorzitter door de agenda heen gestoomd.

Belangrijk onderdeel van deze ALV was de bestuurswissel. Omdat we sinds vorig jaar een jaarlijkse ALV houden, is er elke vroege lente  een wisseling gepland. Na ruim 24 seizoenen (zomers, herfsten, winters, lentes) gaan Sandra, Carla en Bong Yeo nog een jaar de kar trekken. Laura Breeman wil liever nieuwe/ potentiële leden verwelkomen in de IC (Introductie Commissie) en zal daar mensen gaan ronselen onder het bewind van Mark van Harlingen. De plek van Laura wordt overgenomen door Milan Vis, die als een van de weinige mannelijke secretarissen in het Arierang verleden de spin in het web van de vereniging wordt.

Ons bestuurlijk collectief is ook nog een nieuw gezicht rijker. Kim Lambooy,  speciaal overgekomen uit Marseille, wordt onze nieuwe activiteiten geit. Zonder een Kim is het bestuur eigenlijk niet compleet, dus gelukkig hebben we er weer eentje. Deze Kim is na 7 jaar Frankrijk helemaal enthousiast en zit boordevol creatieve leuke ideeën die waarschijnlijk niet te missen zijn! Omdat ze de 4 decennia is gepasseerd, heeft ze ook als doel jong en oud, nieuw en veteranen weer te verenigen. Houd de agenda dus goed in de gaten…

Afsluitend voor iedereen die er niet was, Arierang bestaat in 2016 vijfentwintig jaar. Dat is niet niks en als laatste overgebleven Adoptievereniging in Nederland is het de vraag in hoeverre we onsze bijzondere collectief nog ‘officieel’ levend kunnen houden. Waar ligt na al die jaren onze behoefte en willen we überhaupt nog wel dat de vereniging blijft bestaan? Volgens mij weten we het antwoord wel, alleen zijn er (actieve) leden nodig om dit te bevestigen en gaan we komend jaar oriënterend kijken wat voor ons van werkelijk belang is. Hopelijk tot gauw!

strip

 

 

 

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven