Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Speciaal AZ event met dr. Kyung-eun Lee

26-06-2022 @ 13:00

Een kritische kijk op het Koreaanse adoptiesysteem met dr. Kyung-eun Lee

Op zondag 26 juni aanstaande, ontvangt Arierang dr. Kyung-eun Lee, juriste en mensenrechtenactiviste uit Zuid-Korea. Dr. Lee zal komen vertellen over haar boek “The Global ‘Orphan’ Adoption System” en over haar werk met Human Rights Beyond Borders (HBBR) waar zij zich inzet voor en met geadopteerden en hun recht om te weten waar zij vandaan komen.   

Vanuit Zuid-Korea zijn vanaf de jaren ’60 t/m nu meer dan 200.000 kinderen geadopteerd naar vooral Westerse landen. Om tot zo’n aantal te komen, moest er indertijd “efficiënt” omgegaan worden met juridisch papierwerk. Eén van de manieren om dat te doen was door het “wees” of “vondeling” verklaren van kinderen. Hoewel er al een tijdje niet meer vanuit Korea naar Nederland wordt geadopteerd, lopen geadopteerden die op zoek gaan nog steeds aan tegen problemen die het gevolg zijn van dit gerotzooi met regels en papierwerk. Dr. Lee heeft onderzoek gedaan naar hoe dit zo systematisch heeft kunnen gebeuren en neemt een kritisch standpunt in over deze praktijk.
 
Dr. Lee’s verhaal biedt waarschijnlijk herkenning voor veel geadopteerden, maar brengt ook nieuw inzicht doordat nu het geluid eens komt vanuit een zgn. “zendend land”, in plaats van uit de ontvangende (Westerse) landen. Dit geeft het verhaal ook een extra dimensie aan bijv. het rapport van de Commissie Joustra uit 2021. Om deze reden denken we dat het event interessant is voor geadopteerden uit zowel Korea als uit andere landen, en ook voor beleidsmakers. De bijeenkomst zal dan ook toegankelijk zijn voor iedereen. De voertaal zal Engels zijn.
 
Om de bijeenkomst bij te wonen, graag wél een RSVP vóór 23 juni naar bestuur Arierang, want vol is vol. 
 
Het boek “The Global ‘Orphan’ Adoption System – South Korea’s Impact on Its Origin And Development” is te bestellen via Amazon
Human Rights Beyond Borders website: https://www.hrbb.org/

dr Kyung-eun Lee

Gegevens

Datum:
26-06-2022
Tijd:
13:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.amazon.com/Kyung-eun-Lee-ebook/dp/B09NRS2YT1?language=en_US&currency=EUR

Organisator

Adoptiezaken
E-mail:
adoptiezaken@arierang.nl

Locatie

Student Hotel Den Haag
Hoefkade 9
Den Haag, 2526 BN Nederland
+ Google Maps

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven