Cinemasia 2018 On Tour En Best Of

Best of CinemAsia 2018, CinemAsia on Tour & CinemAsia Rainbow Karaoke

BEST OF CINEMASIA 2018 – AMSTERDAM, Kriterion 28 april
CINEMASIA ON TOUR – ROTTERDAM, KINO 5-6 mei

Het CinemAsia Film Festival vertoont tijdens de BEST OF CINEMASIA 2018 op 28 april in Kriterion Amsterdam en tijdens CINEMASIA ON TOUR op 5 en 6 mei naar KINO Rotterdam een selectie van de prijswinnende films en de festivalfavorieten van afgelopen maart: spraakmakende titels uit Korea, Taiwan, Japan en Indonesië. 

CinemAsia brengt het moderne Azië naar ons toe en stimuleert de zichtbaarheid van Aziatische films en haar creatieve makers in de Nederlandse filmindustrie. CinemAsia begeleidt met haar eigen FilmLAB aanstormende Nederlands-Aziatische talenten om hun verhaal over de gemeenschap te vertellen. De FilmLAB films van dit jaar hebben als thema ‘Lost in Translation’ – over de kracht en de frustraties van taal – en zullen ook te zien zijn.

Laat je verrassen door CinemAsia’s award-winners en festivalfavorieten.

Alle films zijn gesproken in de oorspronkelijke taal en komen met Engelse ondertiteling.

 

A TAXI DRIVER 택시 운전사 (Zuid-Korea 2017)CinemAsia Audience Award 2018

Regisseur: Jang Hoon | Drama, Actie  | Koreaans
Cast: Song Kang-Ho, , Thomas KRETSCHMANN, YOO Hai-jin, RYU Jun-yeol
Za 28 april 21:00, Kriterion Amsterdam | Za 5 mei 21:20, KINO Rotterdam

A Taxi Driver is een indrukwekkende kaskraker over één van de belangrijkste gebeurtenissen in de moderne Zuid-Koreaanse geschiedenis. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal met als twee hoofdfiguren de Duitse journalist Jürgen Hinzpeter en de taxichauffeur Kim Man-seob uit Seoul. Een simpele, lucratieve taxirit eindigt in de bizarre chaos van Gwangju, waar de inwoners onder leiding van een groep vastberaden studenten vechten voor hun vrijheid. 

Met meer dan 12 miljoen Koreaanse filmbezoekers is A Taxi Driver verreweg de populairste film van het jaar. Ook tijdens het hoofdfestival van CinemAsia 2018 won deze film de harten van het publiek en won met een ongelooflijke score van 4,7 uit de 5.

A Taxi Driver with daughter
A Taxi Driver with daughter

 

 

1987: WHEN THE DAY COMES (Zuid-Korea 2017)CinemAsia Jury Award for Best Director 2018
Regisseur: Jang Joon-Hwan | Drama | Koreaans
Cast: KIM Yoon-seok, HA Jung-woo, YOO Hai-jin, KIM Tae-ri, PARK Hee-soon, LEE Hee-jun
Za 28 april 17:00, Kriterion Amsterdam | Zo 6 mei 19:00, KINO Rotterdam

1987: When the Day Comes speelt zich af zeven jaar na het bloedbad van Gwangju en kan gezien worden als onmisbare metgezel van A Taxi Driver als verfilmde testamenten van het gevecht voor democratie en mensenrechten. Het is een politiek epos dat schitterend vastlegt hoe moedige individuen uit alle lagen van de bevolking hun aandeel hadden in dit cruciale moment in Zuid-Korea’s lange weg naar democratie.

De Competitie Jury, bestaande uit Martin Koolhoven, Vanja Kaludjercic en Joko Anwar: “Regisseur Jang Joon-Hwan navigeert moeiteloos en in een up-beat tempo tussen zeer verschillende personages en verhaallijnen. De actie, romance, spanning maar ook vleugjes komedie. Dit werkt allemaal en past ook nog eens perfect bij het meeslepende verhaal over een beslissend jaar in de recente Zuid-Koreaanse geschiedenis.”

1987 When the day comes
1987 When the day comes

 


THE GREAT BUDDHA+ 大佛普拉斯 (Taiwan 2017) – CinemAsia Student Jury Award 2018

Regisseur: Huang Hsin-Yao黄信尧 | | Drama, Black Comedy | Taiwanees dialect, Mandarijn 
Cast: Cres CHUANG, Bamboo CHEN, Leon DAI, CHEN Yi-wen
Za 28 april 19:00, Kriterion Amsterdam | Za 5 mei 19:00, KINO Rotterdam

Twee beste vrienden raken verstrikt in een net van duistere geheimen wanneer zij stiekem een kijkje nemen in het kleurrijke privéleven van hun baas. Deze stijlvolle noir thriller die onmetelijk grappig is, weet de kijker te imponeren door het gebruik van een gestileerde zwart-wit presentatie die afgewisseld wordt met kleurrijke dashcam scènes en nog kleurrijkere personages. Met satire legt deze film de sociale en financiële ongelijkheid in Taiwan bloot. 

De CinemAsia Student Jury over The Great Buddha+: “Deze uitstekende cinematografie is rijk aan details en geweldige composities. De nauwgezette opbouw van het verhaal door de regisseur biedt het publiek ruimte voor interpretatie en verbeelding. De donkere humor van de personages creëert een scherp beeld van het menselijk leven. De esthetiek en stijl van de verhaallijn vullen elkaar consequent aan in het engageren en distantiëren van het publiek. Het gedurfde gebruik van zwart-wit contrasteert met de kleurrijke kijkjes in het leven van de rijken en visualiseert de discrepantie tussen de uiteindes van de samenleving.”

The Great Buddha+
The Great Buddha+

 


WHAT’S FOR DINNER, MOM? ママ、ごはんまだ? (Japan, 2017)

Regisseur: Mitsuhito SHIRAHA | Drama, Familie | Japans, Taiwanees dialect

Cast: Haruka KINAMI, Izumi FUJIMOTO, Michiko KAWA

Zo 6 mei 15:30, KINO Rotterdam

Nadat de zussen Tae (Haruka Kinami) en Yo (Izumi Fujimoto) bericht krijgen dat hun ouderlijk huis wordt afgebroken, besluiten ze er nog één keer heen te gaan. Bij het leegmaken van de inboedel stuit Tae op een oude doos vol met recepten en brieven van hun reeds twintig jaar overleden moeder. Tae besluit om haar moeders onbekende verleden op te sporen en komt uit in Taiwan. Ze ontdekt een kant van haar die ze nooit voor mogelijk heeft gehouden.

WHAT’S FOR DINNER, MOM? vertelt het verhaal van de bekende Taiwanees-Japanse singer-songwriter Yo Hitoto, die in Hou Hsiao-hsien’s CAFÉ LUMIERE speelde. Het is een ontroerende culinaire reis vol liefde, familie en huisgemaakte lekkernijen die het water je in de mond doet lopen.

What's For Dinner Mom
What’s For Dinner Mom

 

 

KARTINI (Indonesië, 2017)
Regisseur: Hanung BRAMANTYO | Biografie, Historische Drama | Bahasa Indonesisch, Nederlands

Cast: Dian SASTROWARDOYO, Acha SEPTRIASA, Ayushita NUGRAHA, Christine HAKIM
Zo 6 mei 21:30, KINO Rotterdam

Indonesië in de 19e eeuw. In een tijd waar Nederland nog over de archipel regeerde en vrouwen enkel als bruid fungeerden, staat in Java een dappere dame op. Haar naam is Kartini (Dian Sastrowardoyo) en ze vecht een hevige strijd voor gelijkheid tussen man en vrouw én voor het recht op onderwijs voor iedereen, los van sociale klasse of gender. Om dit nobele streven te doen laten slagen moet de moedige Kartini niet alleen haar eigen familie zien te overtuigen, maar ook hard tegen de regels en tradities van haar eigen cultuur in gaan, iets wat in Java als heilig beschouwd wordt.

Verpakt in een schitterende authentieke Javaanse setting, is KARTINI een prachtig drama over één van de grootste helden uit de Indonesische geschiedenis. Met thema’s die vandaag de dag nog relevant zijn, is KARTINI veel meer dan een louter historische bloemlezing.

Kartini
Kartini

 

CinemAsia FilmLAB 2018 ‘Lost in Translation’ (Nederland 2018)
Za 28 April 15:00, Kriterion Amsterdam | Za 5 mei 15:30, KINO Rotterdam

Het CinemAsia FilmLAB is het talentontwikkelingsprogramma van CinemAsia, waarbij CinemAsia jong filmtalent met Nederlands-Aziatische roots een platform geeft om hun verhalen te realiseren tot een korte film. Dit jaar was het thema “Lost in Translation”. CinemAsia levert hiermee een belangrijke bijdrage aan een betere representatie van makers met Aziatische roots en hun verhalen binnen het Nederlands film- en televisie landschap. Meer info over de makers, tref je hier.

Het thema ‘Lost in Translation’ omarmt de problemen in communicatie die kunnen ontstaan tussen mensen of dit nu op grond van een verschil in taal, kleur, etniciteit, leeftijd of sociale klasse is.  In een tijd waar miscommunicaties steeds vaker lijkt plaats te vinden en mensen geneigd zijn om zich binnen hun eigen bubbels te begeven willen deze FilmLAB films de verschillen tussen mensen zichtbaar maken en proberen de moeite met communicatie als een vorm van schoonheid en poëzie te beschouwen in plaats van weg te zetten als een probleem.

FilmLAB 2018 - CinemAsia
FilmLAB 2018 – CinemAsia

 

 

FATHER AND SON 《父與子》 (Nederland 2018) | CinemAsia FilmLAB 2018

Regisseur: Jimmy TAI | Fictie, familie | Hakka Chinees, Nederlands

Cast: Aaron Chun Fai Wan 温俊輝, Patrick Chan陳德崇

Een Chinese vader (55) en zijn zoon Chung (25) communiceren moeilijk met elkaar. Chung praat liever niet en vader uit zijn frustratie met kritiek over Chungs eetgewoonten. Het lukt hen niet om hun zorgen over elkaar en moeder uit te spreken. Maar wanneer moeder uit beeld verdwijnt, moeten vader en zoon zoeken naar een nieuwe taal om elkaar te begrijpen en verder te gaan. De keuken en samen koken biedt uitkomst.

Jimmy Tai: “Dit wordt een film in het Chinese dialect, Hakka. Ik vind het namelijk belangrijk om de wereld te laten zien dat dit dialect nog steeds bestaat. En misschien wel nog belangrijker, deze film is een ode aan mijn ouders.”

 

INBURGERING 社會融入(Nederland 2018) | CinemAsia FilmLAB 2018
Regisseur: Alex Lai | Fictie, Komedie | Nederlands, Mandarijn, Koreaans

Cast: Aaron Chun Fai Wan 温俊輝, Caroline VERMEULEN, Wing POON, Lai Chun CHUNG

Inburgering vertelt het verhaal van de Nederlandse Nancy die op het punt staat haar Chinese schoonmoeder te ontmoeten. Nancy is in de veronderstelling dat de moeder van haar Chinese vriend een zogenaamde strenge ‘tijger moeder’ is. Om de goedkeuring van haar schoonmoeder te winnen, studeert ze aandachtig de Chinese taal. Bovendien ondergaat Nancy een uitdagend inburgeringsexamen om te bewijzen dat ze geschikt is om met haar Chinese vriend te zijn.

Alex Lai: “Ik wil een boodschap de wereld insturen dat de acceptatie van mensen uit andere culturen niet gemeten zou moeten worden met examens. Bovendien wil ik graag aanstippen dat er nog heel veel stereotyperingen bestaan over de Chinese gemeenschap.”

 

HANGUL BLUES (Nederland 2018) | CinemAsia FilmLAB

Regisseur: Daan VREE  | Fictie, Adoptie  | Koreaans, Nederlands
Cast: Jung Sun DEN HOLLANDER, Ye-sung YOON

Het leven van de 28-jarige Petra staat op zijn kop wanneer ze een brief en foto heeft ontvangen van haar biologische moeder uit Korea. Ze is vastbesloten om haar te ontmoeten en begint ambitieus de Koreaanse taal te leren. Net als haar worsteling met de vreemde tekens die haar beginnen te duizelen, is het de 8-jarige einzelgänger Kwan Mok, die net van Korea naar Nederland is verhuisd, die haar een belangrijke levensles leert.

 

HIROFUMI’S SUITCASE (Nederland 2018) | 2018 CinemAsia FilmLAB Award

Regisseur: Natasja PATTIPEILOHY | Fictie, Drama | Japans, Engels, Nederlands
Cast: Masataka MIYANAGA, Kumi SEKIMOTO, Liselotte VAN DIJK

Een introverte Japanse expat is erop gebrand zijn liefde te verklaren aan zijn Nederlandse taalinstructrice voordat zij op wereldreis gaat. De taalbarrière maakt het onmogelijk om zijn emoties voldoende te verwoorden. Ondanks zijn angst om publiekelijk gezichtsverlies te lijden, zal hij toch alles op alles moeten zetten om zijn liefde voor haar te uiten.

 

THE TRUTH WILL OUT (Nederland 2018) | CinemAsia FilmLAB

Regisseur: Michael Creutzburg | Fictie, Drama | Japans, Engels
Cast: Kumi SEKIMOTO, Daniel BELLUS

Hiromi (34) keert terug bij haar geliefde Tom (26) na een kort familiebezoek in Japan. Het weerzien van het koppel lijkt in eerste instantie goed, maar in de tijd die ze samen doorbrengen groeit een verstilde spanning. Hoewel Tom er niets van zegt, begint Hiromi te vermoeden dat er iets aan de hand is.

Venues:
28 april: Kriterion, Roetersstraat 170, Amsterdam, www.kriterion.nl 
5-6 mei: KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam, www.kinorotterdam.nl

Voor meer info over ticket sales: www.cinemasia.nl

 

CinemAsia Rainbow Karaoke, zaterdag 5 mei in KINO Rotterdam
Op de zaterdagavond in KINO, organiseert CinemAsia weer haar Rainbow Karaoke vanaf 23:00 uur.
Daarnaast serveert de keuken van KINO Aziatische heerlijkheden.
Komt dat zien, horen, zingen en proeven!

CinemAsia Karaoke Night hosted by Wei Not Sing
CinemAsia Karaoke Night hosted by Wei Not Sing
Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven