Twin sisters

Dit voorjaar organiseert Studium Generale Utrecht in samenwerking met filmtheater ’t Hoogt het filmprogramma Movies: Science and Society, met als thema identiteit. We kijken documentaires en gaan in nagesprek met wetenschappers en experts uit de praktijk. De avonden zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Deze interessante serie zal starten op 2 februari over identiteit en adoptie.

De film ‘Twin Sisters’, vertelt over de Chinese tweelingzusjes Mia en Alexandra die geadopteerd zijn door twee verschillende gezinnen in de VS en Noorwegen. Toch voelen ze zich sterk verbonden als ze elkaar op achtjarige leeftijd ontmoeten. Welke rol spelen omgeving, genetische achtergrond en opvoeding bij de ontwikkeling van identiteit? We gaan daarover in gesprek met psychiater dr. Marco Boks (Brain Center, UMC Utrecht) en met het publiek.

Er is ruimte dus om in discussie te gaan naar aanleiding van de documentaire. Lijkt jou dit leuk en boeiend wees er dan gewoon bij! Als jullie zeker willen zijn van een plek kan je online reserveren op www.hoogt.nl (50 cent transactiekosten). Vlak voor tijd kan ook een gratis kaartje worden afgehaald bij de filmkassa, maar dan kan de zaal al vol zijn.

Hieronder meer over het programma en de insteek. Check:
programmapagina van de serie Movies: Science & Society.

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven