Lidmaatschap

Voor wie?

Ben je geadopteerd uit Zuid-Korea dan kan je lid worden van Arierang. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je toestemming van je ouders nodig om aspirant-lid te worden.

Kom je uit Noord-Korea dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Woon je in België dan kun je kiezen want België heeft sinds een aantal jaar een eigen vereniging BAK.  Je bent welkom bij  Arierang en bij BAK. Franstalige Belgen adviseren we om lid te worden van Racines Coréennes, onze zustervereniging in Frankrijk.

 

Adoptie

Veel Koreaans geadopteerden krijgen op een gegeven moment behoefte aan antwoorden op vragen zoals:
– Waar kom ik vandaan?
– Wie zijn mijn biologische ouders?
– Hoe zoek in mijn Koreaanse familie?
– Hoe is het om in Korea te leven?
– Kan ik het kindertehuis bezoeken?
– Wat voor land is Korea?
– Hoe gaat het met andere Koreaans geadopteerden in Nederland?

Wij hebben geen pasklare antwoorden op deze diverse vragen. Wel kunnen we je een heel eind op weg helpen bij het zoeken naar je biologische familie of het beantwoorden van bovenstaande en andere vragen. Verder beschikt de vereniging over goede contacten met de Koreaanse overheid via de Koreaanse Ambassade, het Koreaanse bedrijfsleven in Nederland, de Koreaanse gemeenschap in Nederland, adoptie-organisaties zowel nationaal als internationaal en nog vele andere partijen die zich met Korea en/of adoptie bezighouden.

 

Sociaal

Natuurlijk kun je ook lid worden voor de gezelligheid, zoals veel leden van onze vereniging doen. Er zijn regelmatig borrels en activiteiten door het hele land. Jaarlijks vieren we Chuseok (Koreaanse Thanksgiving vergelijkbaar met oogstfeest) en Seollal (Koreaans nieuwjaar) en is er een Arierang weekend. Daarnaast worden er het hele jaar door regelmatig interessante activiteiten georganiseerd. Een Arieranger heeft dus ook toegang tot een hele nieuwe club (potentiele) vrienden en/of kennissen. Of je het wel of niet over je adoptie hebt, bepaal je zelf.

 

Ledenblad Uri Shinmun

Ook niet onbelangrijk, als lid van Arierang krijg je ons befaamde en beruchte ledenblad Uri Shinmun (onze krant in het Koreaans). In dit blad dat tenminste twee keer per jaar uitkomt vind je artikelen over adoptie, reisverslagen van adopko’s die voor het eerst of voor de zoveelste keer naar Korea gaan. Verslagen van zoektochten naar biologische familie. Interviews en columns met experts op het gebied van adoptie. De laatste nieuwtjes en roddels over andere Arierangers,  gedichten, tekeningen, recepten, film- en muziekrecensies en eigenlijk alles wat ons bezighoudt als adopko’s maar vooral als mensen.

 

Korting voor leden

Tenslotte kun je als Arieranger korting krijgen bij bijna alle activiteiten die georganiseerd worden. Zelfs bij externe activiteiten krijgen Arierangers vaak korting. Daarnaast kun je bij een aantal bedrijven korting krijgen op hun producten of diensten op vertoon van je ledenpas. Klik hier om precies te weten welke korting je waar krijgt.

 

Aanmelden!

Overtuigd? Meld je dan hier aan.

Nog vragen, wil je een informatiepakket aanvragen of wil je een keer vrijblijvend langskomen op een borrel? Mail dan naar secretariaat@arierang.nl

2 gedachten over “Lidmaatschap

    1. Dag Kyung,
      voor een passagierslijst heb je misschien wat aan de KLM. Maar volgens mij ben jij degene die eerst een klein jaar bij mij opgenomen bent geweest, alvorens naar anderen te gaan (de Carmiggelts neem ik aan). Het afscheid was erg pijnlijk voor mij en ik ben benieuwd hoe het je is vergaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven