Lidmaatschap

Voor wie?

Ben je geadopteerd uit Zuid-Korea dan kan je lid worden van Arierang. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je toestemming van je ouders nodig om aspirant-lid te worden.

Kom je uit Noord-Korea dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Adoptie

Veel Koreaans geadopteerden krijgen op een gegeven moment behoefte aan antwoorden op vragen zoals:
– Waar kom ik vandaan?
– Wie zijn mijn biologische ouders?
– Hoe zoek in mijn Koreaanse familie?
– Hoe is het om in Korea te leven?
– Kan ik het kindertehuis bezoeken?
– Wat voor land is Korea?
– Hoe gaat het met andere Koreaans geadopteerden in Nederland?

Wij hebben geen pasklare antwoorden op deze diverse vragen. Wel kunnen we je een heel eind op weg helpen bij het zoeken naar je biologische familie of het beantwoorden van bovenstaande en andere vragen, gebaseerd op eigen ervaring en verzamelde kennis.

Verder beschikt de vereniging over goede contacten met de Koreaanse overheid via de Koreaanse Ambassade, het Koreaanse bedrijfsleven in Nederland, de Koreaanse gemeenschap in Nederland, adoptie-organisaties zowel nationaal als internationaal en nog vele andere partijen die zich met Korea en/of adoptie bezighouden.

 

Sociaal

Natuurlijk kun je ook lid worden voor de gezelligheid, zoals veel leden van onze vereniging doen. Er zijn regelmatig borrels en activiteiten door het hele land. Jaarlijks vieren we Chuseok (Koreaanse Thanksgiving vergelijkbaar met oogstfeest) en Seollal (Koreaans nieuwjaar). Daarnaast worden er het hele jaar door regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals borrels, etentjes, adoptie gerelateerde lezingen, filmvertoningen, Koreaanse kook workshops, waar je meestal als lid gratis aan kan deelnemen.

 

Vroeger had ik ooit wel eens gehoord over een organisatie voor geadopteerde Koreanen in Nederland. Dat leek me dus helemaal niets! Waarom zou ik daarheen gaan als het enige wat we overeenkomen onze adoptieachtergrond is? Zelfs toen ik me aangemeld had bij Arierang in december 2022 omdat ik met het gezin op vakantie wil naar Korea en me afvroeg hoe andere geadopteerden uit Korea dat ervaren hadden, dacht ik daar nog steeds hetzelfde over. 

De eerste activiteit was de ALV in februari 2023. Ik vond het best spannend en zag er wel tegenop. Ik had er geen hoge verwachtingen van. 

Maar tot mijn verbzaing was het eigenlijk leuker dan ik verwacht had. Allereerst was het leuk om aardige mensen gesproken te hebben. Aardigheid vind ik belangrijk. Daarnaast was het de onverwachte herkenning waarbij ik niet precies kan omschrijven wat dat dan precies is. Zo goed leer je elkaar in zo’n kort tijdsbestek niet kennen. 

Tijdens de borrel in Groningen was het eigenlijk hetzelfde. Je gaat het wat afwachtend en met niet te hoge verwachtingen tegemoet. En vanaf het eerste moment is er een klik. Misschien zit het tegen een alternatief familie-gevoel aan? Onze gemeenschappelijke achtergrond schept blijkbaar een bepaalde band.

Heel leuk en verassend. Ik was er namelijk helemaal niet naar op zoek. 

Ergens was je alleen in je unieke achtergrond en identiteit, en nu heb ik meerdere soortgenoten ontmoet. Heel leuk!  

~nieuw lid, sinds dec 2022~

Aanmelden!

Overtuigd? Meld je dan hier aan.

Nog vragen, wil je een keer met iemand praten of wil je een keer vrijblijvend langskomen op een borrel? Mail dan naar bestuur@arierang.nl

2 gedachten over “Lidmaatschap

    1. Dag Kyung,
      voor een passagierslijst heb je misschien wat aan de KLM. Maar volgens mij ben jij degene die eerst een klein jaar bij mij opgenomen bent geweest, alvorens naar anderen te gaan (de Carmiggelts neem ik aan). Het afscheid was erg pijnlijk voor mij en ik ben benieuwd hoe het je is vergaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven