drieledig traject Mijn zoektocht

Drieledige traject voor geadopteerde die hun geboorte cultuur willen verkennen of zoeken naar familie

Op woensdag 14 juni vindt de eerste sessie van het drieledig traject ‘Mijn zoektocht’ plaats. In drie sessies (14 juni, 28 juni en 12 juli) worden volwassen geadopteerden wegwijs gemaakt in het zoeklandschap. De bijeenkomsten zijn gratis deel te nemen en interessant voor interlandelijk geadopteerden die aan het begin van hun zoektocht of proces staan. 

 

 

INEA organiseert het drieledige traject ‘Mijn Zoektocht’. Het traject is er voor volwassen interlandelijk geadopteerden om wegwijs te worden in de wereld van het zoeken naar identiteit en oorsprong. Wie ben ik? Hoe zien anderen mij? Op welke manier verschil ik van mijn familieleden? Soms zijn we er veel mee bezig, soms weinig.

Voor mensen die geadopteerd zijn is identiteitsontwikkeling nog net iets ingewikkelder. Als geadopteerd persoon heb je door het verlies van jouw geboortecultuur, biologische familie en geboorte taal een extra klus om een gezonde identiteit te ontwikkelen. 

‘Mijn zoektocht’ bestaat uit drie fysieke sessies

  • 14 juni, 28 juni en 12 juli; een kick-off en twee verdiepende sessie, aangevuld met tussentijdse inloopmomenten.
  • De sessies worden niet los van elkaar aangeboden en het is, met uitzonderingen daargelaten, niet mogelijk een van de sessies over te slaan.
  • Het doel van deze bijeenkomsten is om geadopteerden meer inzicht te bieden over zoeken naar identiteit en oorsprong in het algemeen.
  • Ervaringsdeskundigen vertellen welke rol dossiers hierin een rol kunnen spelen, het belang van DNA en de mogelijke psychologische impact van zoeken.

INEA nodigt geadopteerden uit die aan het begin van hun zoektocht staan, in de breedste zin van het woord.

Aanmelden: mail naar: events@inea.nl of twijfel je of dit wat voor jou is? Neem dan contact met INEA door te mailen naar: events@inea.nl

 

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven