Nieuwsbrief voorjaar 2022

Het nieuwe Arierang Bestuur 

Bestuur Arierang

Wie doet wat en wie zijn we? 

Voorzitter – Sander Boxsem: Ik woon in Harmelen met mijn vrouw Mariëlle en 2 dochters Claire (17) en Grace (15). Ik werk als zelfstandige Interim Professional in de Supply Chain. Daarnaast heb ik ook een eigen winkel in Korean Beauty Products, Chammy Cosmetics, in Amsterdam.
Ik ben sinds 2019 lid van Arierang en sinds 2020 vrijwilliger bij Adoptiezaken. Hiervoor heb ik diverse vrijwilligersfuncties vervuld in de diverse rollen bij verschillende organisaties.
Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en vind het een eer om jullie voorzitter te mogen zijn.

Penningmeester – Petra Zwart: Samen met mijn twee jongvolwassen kinderen ben ik woonachtig in Amsterdam. Inmiddels ben ik al een tijdje lid van de vereniging, maar tot nu toe had ik nooit actief deelgenomen. Toen ik de oproep voor Penningmeester zag, leek me dat een mooie gelegenheid om daar verandering in te brengen. Ik ben werkzaam bij een internationaal advocatenkantoor waar ik de financiële zaken regel. Naast mijn werk ben ik een professioneel coach en begeleid ik mensen bij hun loopbaanvraagstukken. Ik hoop jullie snel een keer te ontmoeten, nu het weer kan!

Secretaris – vacant. Mocht je belangstelling hebben om dit jaar onze vereniging te helpen, stuur dan een mail naar bestuur@arierang.nl .

Adoptiezaken (AZ) – Koenja van Dijk: Ha, hier een bekend gezicht, want ik zat ook in het vorige bestuur, als bestuurslid AZ. Opgegroeid in “t bêste lân fan d’ierde”, thans wonend in Helmond, de leukste stad van het Zuiden. Binnen het Arierang-bestuur blijf ik me nog een tijd bezighouden met Adoptiezaken. Daarbuiten werk ik als Scrum master en projectmanager voor een grote IT-dienstverlener en houd ik me daarnaast bezig met (LGBTIQ+ / gender) diversity & inclusion en vrijwilligerswerk voor de lokale protestantse kerk.

Events – Jung Sun Beijsens: ik woon in Utrecht met mijn zoon Nils (16 jaar) en werk bij HEMA op afdeling marketing. Sinds vorig jaar is ook de prettige gestoorde Shipoo-pup Mickey onze nieuwe huisgenote. Vanaf 2009 ben ik lid van Arierang en draag onze vereniging een trots en warm hart toe. Ben daarom ook blij om dit jaar weer langzaam op te starten met gezellige events om samen met jullie allemaal memorable moments te beleven! Tot snel! 

Speciaal AZ-event 26 juni

Een kritische kijk op het Koreaanse adoptiesysteem met dr. Kyung-eun Lee

Op zondag 26 juni aanstaande, ontvangt Arierang dr. Kyung-eun Lee, juriste en mensenrechtenactiviste uit Zuid-Korea. Dr. Lee zal komen vertellen over haar boek “The Global ‘Orphan’ Adoption System” en over haar werk met Human Rights Beyond Borders (HBBR) waar zij zich inzet voor en met geadopteerden en hun recht om te weten waar zij vandaan komen.   

Vanuit Zuid-Korea zijn vanaf de jaren ’60 t/m nu meer dan 200.000 kinderen geadopteerd naar vooral Westerse landen. Om tot zo’n aantal te komen, moest er indertijd “efficiënt” omgegaan worden met juridisch papierwerk. Eén van de manieren om dat te doen was door het “wees” of “vondeling” verklaren van kinderen. Hoewel er al een tijdje niet meer vanuit Korea naar Nederland wordt geadopteerd, lopen geadopteerden die op zoek gaan nog steeds aan tegen problemen die het gevolg zijn van dit gerotzooi met regels en papierwerk. Dr. Lee heeft onderzoek gedaan naar hoe dit zo systematisch heeft kunnen gebeuren en neemt een kritisch standpunt in over deze praktijk.
 
Dr. Lee’s verhaal biedt waarschijnlijk herkenning voor veel geadopteerden, maar brengt ook nieuw inzicht doordat nu het geluid eens komt vanuit een zgn. “zendend land”, in plaats van uit de ontvangende (Westerse) landen. Dit geeft het verhaal ook een extra dimensie aan bijv. het rapport van de Commissie Joustra uit 2021. Om deze reden denken we dat het event interessant is voor geadopteerden uit zowel Korea als uit andere landen, en ook voor beleidsmakers. De bijeenkomst zal dan ook toegankelijk zijn voor iedereen. De voertaal zal Engels zijn.
 
Om de bijeenkomst bij te wonen, graag wél een RSVP vóór 23 juni naar bestuur Arierang want vol is vol. 
 
Het boek “The Global ‘Orphan’ Adoption System – South Korea’s Impact on Its Origin And Development” is te bestellen via Amazon
Human Rights Beyond Borders website: https://www.hrbb.org/
 

 
Datum: zondag 26 juni
Locatie: The Student Hotel, Hoefkade 9, 2526 BN Den Haag
Aanvangstijd: 13:00 (inloop), 13:30 (start programma)
Toegang: gratis voor Arierang-leden, voor niet-leden EUR 2,50


Première:
Korean Culture Festival

Georganiseerd door de Zuid-Koreaanse ambassade 


Wanneer:  9 juli vanaf 11.00 tot 22.00 uur 
Locatie: Transformatorhuis Amsterdam 
Wat kun je verwachten: markt met Korean K-pop goods, Korean food & Korean beauty producten, optredens, lekker Koreaans eten en workshops (Koreaans kunstschilderen en Taekwondo). Voor de workshops moet je je inschrijven dus kijk snel op de website http://www.culturekorea.nl voor meer informatie en jezelf op te geven. 
En overigens: entree is gratis
Meer informatie: http://www.culturekorea.nl


Aankondiging: zaalvoetbaltoernooi

26 november 2022: meld je aan voor het Zuid-Koreaans team!

Op zaterdag 26 november gaan we met verschillende adoptieverenigingen de strijd met elkaar aan tijdens het zaalvoetbal toernooi. Dit toernooi staat bekend als een gezellig, fanatiek en sportief event!

Maar er is geen toernooi zonder teams, dus laten we een Zuid-Koreaans Team samenstellen? Mocht je het leuk vinden om als trainer / coach op te treden voor het team of wil je je opgeven voor het team, let us know via events Arierang 

Mocht je liever lekker hard willen aanmoedigen ben je ook van harte welkom hoor! Hieronder alvast de informatie die al vaststaat en schrijf de datum op in je agenda 🙂

Datum: zaterdag 26 november
Tijd: vanaf 12.00 uur samen lunchen BYO, toernooi start waarschijnlijk rond 13.30 uur
Locatie: sporthal Weltevreden Utrecht

Meer informatie volgt in volgende nieuwsbrief. 


Activiteiten komende maanden

Details volgen als nodig en zodra ze bekend zijn via facebook en onze website. 

  • Zondag 26 juni 2022, Den Haag: Arierang AZ-middag met Dr. Lee (voor meer informatie: zie bericht hierboven in deze nieuwsbrief)
  • Zaterdag 9 juli 2022, Amsterdam: Korean Culture Festival, georganiseerd door de Koreaanse Ambassade
Berichten gemaakt 8

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven