Translate report Dutch to English

Oproep vertalen rapport RSJ Bezinning Interlandelijke Adoptie naar Engels

Korte introductie

Even geleden heeft de RSJ (De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming) een rapport uitgebracht waarin zij de regering van ons land adviseert niet langer een ontvangend land te zijn in de markt die Internationale Adoptie heet. Dat betekent dat Nederland wereldwijd een van de eersten (zoniet de eerste, maar dat is niet helemaal te bewijzen) is waar gezegd wordt dat Internationale Adoptie wellicht niet het meest ‘puike middel’ is om kinderen te beschermen (hele vrije interpretatie door mij, K.B.).

Natuurlijk zijn er ook partijen die vinden dat dit het mafste advies ‘ever’ is. Dat mogen ze uiteraard vinden en dus heeft de regering hoor en wederhoor toegepast en een paar partijen uit de markt de kans gegeven hun mening te uiten. Dit is o.a. gebeurd in de rondetafelgesprekken in de Tweede Kamer op 24 mei jl. waarbij naast bestuursleden Soon-Duk Jonkhoff en Kathy Benfield ook andere Arierangers aanwezig waren. Arierang kreeg helaas geen spreektijd, maar heeft wel een position paper ingediend. Die kun je onderaan de pagina terugvinden evenals het advies van de RSJ. Wat de regering nu verder gaat doen met deze informatie is nog even afwachten, maar wij houden je uiteraard op de hoogte.

Onze vraag

Nu is het uitermate belangrijk dat dit document vertaald wordt in het Engels zodat het door meer regeringen gelezen kan worden zodat meer mensen kunnen vernemen waarom het RSJ dit zegt. Daarom zijn we op zoek naar vertalers en liefst ook een aantal mensen die kunnen redigeren. Het initiatief komt van Simone van KoRoot. Zij vraagt of je ook wil aangeven hoeveel pagina’s je wil vertalen/redigeren. Mocht je maar 1 pagina kunnen doen, meld je aan. Alle hulp is meegenomen.

Meehelpen?

Meedoen kan door te mailen naar Simone via adoptee@koroot.org (ze is ‘gewoon’ Nederlands) of het secretariaat (ook heel gewoon gebleven) secretariaat@arierang.nl. We proberen voor de komende Olympische Spelen  klaar te zijn, dus november, december en januari zijn kritische maanden voor dit project.

Leesvoer

Alle informatie van de RSJ met betrekking tot het rapport Bezinning op Interlandelijke Adoptie: https://www.rsj.nl/Advisering/Adviezen_met_reacties/Adviezen2016.aspx

Arierang position paper: Position paper International Adoption Arierang 20170524

Disclaimer

Arierang is niet perse voor of tegen adoptie. Persoonlijke meningen van bestuursleden of actieve commissieleden kunnen er hier en daar doorheen sijpelen en zijn geenszins bepalend voor alle Arierangers. Je hebt recht op je eigen mening en die hoeft niet perse conform te zijn. Je mening over het advies van de RSJ horen we graag. Welke mening je ook hebt, het is belangrijk dat we in gesprek blijven met elkaar. Op een respectvolle manier. Kom maar op met die commentaren! Maar vergeet vooral niet om je eerst aan te melden als je de juiste kwalificaties hebt.

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven