Dokdo by Jeon Jong Cheol

Video over Dokdo

Hoi Arierangers,

Wellicht ben je op de hoogte van het feit dat er een handelsoorlog gaande is tussen Korea en Japan. Welke gevolgen dat uiteindelijk heeft voor de betrekkingen en de economie is natuurlijk niet duidelijk maar het lijkt erop dat de spanningen hoog kunnen oplopen.

Maar wist je ook dat er al jarenlang een strijd is tussen Japan en Korea over de eilandengroup Dokdo? Korea beheert Dokdo en Japan en claimt dat Dokdo van hen is. De Koreanen vinden (natuurlijk) van niet. En met de aankomende Olympische Spelen in Japan in 2020 laait de emotie weer op. Het is een gevoelige kwestie.

Meneer Lim benaderde ons met de deze video over Dokdo. Hij hoopt dat er interesse is om meer over de Koreaanse geschiedenis te weten te komen en hoopt dat dit meer inzicht geeft. Houd er rekening mee dat het een promo video is van de Koreaanse overheid dan snap je beter wat de toonzetting is. Desalniettemin legt het uit waar het conflict om gaat en in ieder geval zijn het prachtige eilanden dus de beelden zijn ook visueel ‘stunning’. Wie is er al eens naar Dokdo geweest?

Link met alle video’s vind je hier: http://dokdo.mofa.go.kr/eng/pds/video_list.jsp. De link werkt niet altijd in de browser maar gek genoeg wel vanuit KakaoTalk en WhatsApp (stuur hem naar jezelf of een vriend/in en probeer dan te openen). Op de pagina is de video ook in andere talen verkrijgbaar. Voor als je patriotisch wil promoten 😉

En de video. In het Engels maar Nederlandse ondertiteling is beschikbaar via de setting knop. Enjoy!

 

Berichten gemaakt 243

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven