Algemene informatie – 아리랑 정보

 

  • Arierang is dé vereniging voor Koreaans geadopteerden in Nederland.
  • Arierang organiseert activiteiten zoals workshops, discussiemiddagen, sportactiviteiten, een nieuwjaarsfeest en borrels. Check onze website dus regelmatig om te zien of er wat leuks voor jou tussen zit!
  • Arierang is het centrale punt waar Koreaans geadopteerden relevante informatie kunnen vinden en vragen over Korea, adoptie en andere gerelateerde zaken. Tevens stelt Arierang zich ten doel om de belangen te behartigen van Koreaans geadopteerden in de ruimste zin des woords. 
  • Arierang is geen hulpverlenende instantie, maar kan wel doorverwijzen en informatie verstrekken.
  • Arierang bestaat door de tomeloze inzet van leden die op vrijwillige basis de organisatie continueren en verbeteren. 
  • Arierang maakt deel uit van IKAA (International Korean Adoptee Assocations).
  • Arierang is in februari 1991 opgericht en statutair opgericht op 28 mei 1993 bij notaris Van der Velden in Emmeloord.
  • Arierang is een vereniging met een ALV (Algemene Leden Vergadering) en een statutair bestuur. 
  • Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de ALV over haar taken en verantwoordelijkheden. Leden van Arierang kunnen de statuten opvragen via bestuur@arierang.nl

De Algemene Leden Vergadering
Twee keer per jaar wordt er een zgn. ALV, Algemene Leden Vergadering, gehouden. Tijdens deze vergaderingen neem je actief je rol als lid door suggesties te doen die in het belang zijn voor de vereniging. En 1x per jaar is er een bestuurswissel (mocht er een wissel zijn). Bij meerderheid van stemmen van de aanwezigen wordt een voorstel aangenomen of een bestuurslid geïnstalleerd.

EERSTVOLGENDE ALV: Q4 2023

Verandering van organisatie: van ‘bestuur’ naar een kernteam

Voor Arierang als vereniging is belangrijk dat alle leden zelf een pro-actief steentje bij dragen aan de vereniging. Daarom organiseren we niet meer als een bestuur met zware portefeuilles maar verdelen we het werk onder een kernteam met 6 domeinen. We laten daarbij niet de statuten los, dus er zal altijd een statutair bestuur bestaan en ingevuld moeten worden. Echter, alleen leunen op de inzet van 3 bestuursleden die een zwaar takenpakket vaak naast een druk privé leven moeten organiseren lijkt niet meer van deze tijd. Alle leden moeten in actie komen en niet alleen naar het bestuur kijken voor actie.

Meer lees je op de pagina ‘Bestuur’

Doelstelling

In de statuten staat: De vereniging stelt zich ten doel het behartigen van de belangen van uit de Republiek Zuid-Korea geadopteerde Koreanen; dit in de ruimste zin des woords.

Dat dit nog steeds de meest relevante doelstelling is, merken we omdat er nog steeds adoptie Koreanen op zoek zijn naar een veilige haven, naar zichzelf en lotgenoten. Arierang is die veilige haven door onbevooroordeeld te zijn, voor iedere adoptie Koreaan in Nederland, welke overtuiging of mening hij/zij heeft en Arierang neemt daarmee ook een neutrale positie in t.a.v. adoptie. De rol van Arierang is voor ieder lid of potentieel-lid verschillend: voor gezelligheid, voor delen van ervaringen, voor informatie, voor portaal naar adoptieveld en andere adoptieverenigingen, voor Koreaanse cultuur, kortom: voor alles omtrent Korea en wat de adoptie Koreanen aan elkaar verbindt: geadopteerd zijn, zichzelf mogen zijn en hun persoonlijke kracht vinden.

Vragen of opmerkingen? Mail dan bestuur@arierang.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven