Bestuur – 이사회

Een update over het bestuur van Arierang:

Uit de ALV van 12 februari 2023 is voortgekomen dat het Arierang Bestuur een Arierang Kernteam wordt waarin we met elkaar samen werken en elkaar ondersteunen waar mogelijk. Er is nog wel een statutair bestuur die gekozen moet worden maar die rollen krijgen geen invulling meer in een bestuursorganisatie. We hebben nu een kernteam die samen met actieve projectleden onze vereniging organiseren. Dit zijn de 6 domeinen die het kernteam beheert:

  1. Geld
  2. Fans
  3. Marketing
  4. Adopko’s
  5. Adoptieveld
  6. Koreaans Netwerk 

Het kernteam: dit zijn leden die commitment hebben voor minimaal een jaar één of meerdere domeinen te ownen. Per domein heeft het kernlid de voortrekkersrol. 

Rondom het kernteam van 6 mensen hebben we een flexibele schil van leden op projectbasis die leden zelf inbrengen of die door externen worden aangedragen en zijn ‘geadopteerd’ door een lid:

  • Een project kan zijn: het schrijven van nieuwe blogs of de nieuwe gedragsregels. Een party, boekpresentatie of workshop organiseren. Voorheen werd dit allemaal door het bestuur gedaan, geïnitieerd en georganiseerd.
  • In plaats daarvan willen we aan de leden vragen om zich te ontfermen over een upcoming project. Dat is de flexibele schil, die verder van het op zich genomen project ook helemaal vrij zijn. 
  • Het uitgangspunt is: we moeten samenwerken met elkaar.

Ieder lid is vrij om actief te willen worden of zijn voor Arierang! Dus wacht niet af, maar DOE iets voor de vereniniging. 

We gaan ook de ALV weer twee keer per jaar organiseren. Via de hybride vorm (fysiek & online) zodat zoveel mogelijk leden mee kunnen doen, ideën uiten of meeluisteren. Aangezien we ons meer decentraal gaan organiseren, hebben we vaker met elkaar een vergadering om in te stemmen en instemming nodig.

De kernteam leden van 2023:

Jung Sun Beijsens – Marketing

Hi, ik ben Jung Sun Beijsens en lid sinds 2009. Ik woon in Utrecht met zoon Nils (17 jaar) en mag me ontfermen over het Domein Marketing. Dit doe ik professioneel ook al bijna 3 decennia dus weet een beetje wat te doen. Ik draag alle Arierangers een warm hart toe en hoop dit jaar onze vereniging weer te laten herleven met vele andere leden! Verder ben ik groot Koreaans eten fan, zit ik te azen op een fles Koreaanse whiskey en ga graag naar ons landje af en toe waar ik mijn hele Koreaanse familie heb wonen. K-pop en K-drama heb ik niet specifiek op mijn verlanglijst maar goeie K-films vind ik coolio. Tot gauw en laten we met zijn allen weer nieuw leven blazen in onze bijzondere vereniging.

Sun Van denbrande – Adoptieveld:

Annyeong! Mijn naam is Sun. Ik ben sinds 2022 lid en heb het Adoptieveld onder mijn hoede genomen. Als Verbinder maak ik graag connecties tussen onze vereniging en onze leden met instanties, organisaties en verenigingen die zich in het Adoptieveld bevinden. Aangezien we van elkaar kunnen leren, elkaar versterken en elkaar ondersteunen, is het mijn uitdaging om dit netwerk zo breed mogelijk uit te strekken. Ook ik ben groot fan van de Koreaanse keuken en probeer zoveel mogelijk K-recepten onder de knie te krijgen, reden waarom ik alle Koreaanse restauranten uit probeer. Mijn guilty pleasure is Koreaanse fantasy series binge watchen met een Koreaans masker op gezicht en voeten. Gek feitje: toen ik mijn moeder ontmoette kreeg ik tevens te horen dat ik 3 jaar ouder ben dan dat op mijn papieren staat. Ben erg benieuwd naar jouw verhaal 🙂

Minke Thomas – Geld:

Maria van den Bosse – Fans:

안녕! Ik ben Maria (lid sinds 2008) en binnen dit kernteam houd ik me voornamelijk bezig met het ledenbestand. Een veelgehoorde opmerking van leden die al lang lid zijn is dat ze de vereniging via hun contributiegeld willen blijven ondersteunen; zeker voor de jongere Koreaans geadopteerden die hun roots willen ontdekken, maar ook voor de geadopteerden die op latere leeftijd al dan niet beginnen te worstelen met hun adoptie. Zo denk ik er ook over en bovendien zou ik het erg jammer vinden als de vereniging zou ophouden met bestaan. Daarom blijf ik lid.

Tja, ook ik ben groot fan van de Koreaanse keuken en samen met mijn vriend probeer ik zo vaak mogelijk (zelfbereid) Koreaans te eten. Wist-je-Kadje: dat ik elk jaar 깻잎 kweek op mijn balkon op driehoog achter…

Simon Hokwerda – Adopko’s:

Hallo! Mijn naam is Simon, of Kim Kwon-si. Ik ben een paar jaar lid en heb het domein Adoptie Koreanen, kortweg Adopko’s, om bij te houden. Ik wil graag degenen die zich via www.arierang.nl bij ons melden informatie geven. Dit kunnen reistips zijn maar ook tips over het starten van een Familie zoektocht in Korea. Ik ben in 2022 voor het eerst terug geweest naar Korea. Ik ben in 1970 geadopteerd, dus dat was na 52 jaar! Voor mijn reis was ik al voorzichtig bezig met zoeken. Na terug komst uit Korea ga ik vol voor mijn zoektocht en probeer ik zoveel te mogelijk te bedenken en plannen voor mijn volgende reis. De informatie die ik hierbij op doe wil ik graag met iedereen delen.

Sonja van Ettinger – Koreaans Netwerk:

Annyoung haseyo! Even voorstellen voor het domein Koreaanse contacten.

Mijn naam is Sonja van Ettinger of Lee, So Yeon. Geadopteerd op 04-11-1982 vanuit KSS naar Hoek van Holland. Ik ben bijna 44 en woon nu samen met een geadopteerde kat in het midden van het land.
Arierang lid sinds september 2004, omdat ik toen op MBC tv mijn biologische familie voor het eerst zou gaan ontmoeten. 4x in Zuid-Korea geweest in totaal. 2017 voor het laatst, dus het mag wel weer eens. Mijn jongste halfzusje gaat trouwen, dus dan ga ik sowieso.

Taal beheers ik een klein beetje. Genoeg voor vakantie, maar te weinig voor conversaties. Mijn moeders familie zit in de horeca en die van mijn overleden vader meer op kantoor dus bij mij combi. Ik ben ook van spiritualiteit en andere zaken. Een manus van alles zeg maar. Gezegend met een grote familie daar. Hier helaas stukken minder. 
Ik doe binnenkort examen voor de DJ school en draai/zing nu oldies als vrijwilliger in ouderen instellingen. Noraebang doe ik namelijk ook graag!
Later hoop ik meer harde housemuziek te gaan draaien waar ik zelf van hou.
Genoeg gepraat over mij!  Als je nog een interessant Koreaans contact voor mij weet of iets dat met Korea hier in NL te maken heeft, spreek mij aan via bestuur@arierang.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven