Commissies – 위원회

 

 

ORGANISATIE ARIERANG

Actieve leden vormen het hart van een actief verenigingsleven, ook binnen Arierang. Om onze vereniging succesvol te kunnen laten bestaan zijn er commissies opgericht die elk een stukje van de vereniging reilen en zeilen. De commissies bestaan uit leden met enorm veel hart voor Arierang en alle Arierangers en hun familieleden en zijn bereid vrijwillig hun vrije tijd in te zetten voor Arierang. Binnen onze vereniging worden commissieleden enorm gewaardeerd. Mocht je ook zin hebben om mee te helpen stuur dan een email naar bestuur@arierang.nl

Terug naar boven

 

 

COMMISSIES

COMMISSIE ADOPTIEZAKEN

Deze commissie denkt samen met het bestuur na over welk beleid Arierang moet voeren ten aanzien van adoptie. Tevens is ze bezig met het uitzetten van lijnen naar externe organisaties waar Arierang de belangen van haar leden kan vertegenwoordigen. Bovendien is ze actief op het snijpunt van Adoptie en Korea binnen de vereniging.

De belangrijkste werkzaamheden:
– Organiseren van activiteiten in samenwerking met de Commissie Activiteiten
– Onderhouden van alle externe contacten mbt tot Adoptie en Korea (muv: IKAA en koreaanse overheid)
– Informeren en adviseren over Korea en adoptie aan leden en externe partijen
– Bepalen welk beleid Arierang voert ten aanzien van adoptie
– Meebepalen over de algemeen te volgen “koers”
– Adviserende rol naar het bestuur ten opzichte van adoptie en het vereniging’s beleid
– Bijhouden en uitbreiden van de bestaande informatie / actualiteit over adoptie en Korea.
– Ervoor zorgdragen dat deze informatie makkelijk toegankelijk is

Voorzitter
Koenja van Dijk

Email: adoptiezaken@arierang.nl

Terug naar boven

 

INTRODUCTIE COMMISSIE

De introductiecommissie is er om leden die pas lid zijn geworden op een laagdrempelige manier, samen met andere nieuwe leden, kennis te laten maken met de vereniging. Elk half jaar is er een introductie activiteit waarna er gezamelijk Koreaans gegeten wordt en soms nog geborreld.

Belangrijkste werkzaamheden:
– Nieuwe leden welkom heten en uitnodigen voor de eerstvolgende introductie activiteit
– 1e aanspreekpunt naast het secretariaat voor nieuwe leden bij vragen
– Introductie activiteiten organiseren

 

Email: bestuur@arierang.nl

Terug naar boven

 

COMMISSIE ACTIVITEITEN

De activiteitencommissie is verantwoordelijk voor alle Arierang activiteiten. Ook in samenwerkingsverbanden met andere organisaties coordineert de activiteitencommissie de actieve Arierangleden en overlegt met de externe partijen over verder inzet. De actieve commissieleden worden per activiteit geformeerd. De landelijke borrel in Amsterdam valt ook onder de verantwoordelijkheid van deze commissie.

Arierang on Tour
Arierang is actief in heel Nederland. Om de organisatie flexibel en aantrekkelijk te maken op lokaal niveau, hebben we altijd gewerkt met regio’s. Omdat het steeds moeilijker wordt actieve regio-coordinaten te vinden hebben we besloten dat we op tour gaan. Elk kwartaal zullen we een andere regio selecteren om daar met leden uit die regio een activiteit te organiseren. Wil je Arierang graag eens bij jou in de buurt hebben mail dan naar bestuur@arierang.nl.

 

Voorzitter
Jung Sun Beijsens

Email: bestuur@arierang.nl

Terug naar boven

 

KIDS COMMISSIE

De Kidscommissie is opgericht voor en door leden met kinderen. De eerste generatie Koreaans geadopteerden heeft niet stil gezeten en een nieuwe generatie op de wereld gezet. De Kidscommissie organiseert activiteiten waar ouders en kinderen elkaar kunnen ontmoeten, spelen, praten en eten in een veilige omgeving waarbij Korea en het geadopteerd zijn een vanzelfsprekendheid zijn.

 

Email: bestuur@arierang.nl

Terug naar boven