Gimbab

Het leven is een feestje als je het kan delen met anderen

Een gastvrouw die werkelijk haar hele keuken afstond en in een middag ontstond er een rijkgevulde tafel met kleurrijke ingrediënten en een feestelijke happening. Men neme een paar mannen met skills, matjes, folie, gim en bap…die vol ijver hun eigen gimbap rollen. Behalve smakelijk gegeten werd er ook smakelijk gelachen, op het leven, op de liefde voor Koreaans eten, op de liefde zelf met alle polder wijsheden van dien gedipt in sesamolie met soja en vooral soju. Niet te vergeten alle aankleding, decoratie en fantastische tafels met verse bloemen. Onze gastvrouw in Midwolda had letterlijk de Koreaanse vlag buiten hangen en de zon uitgestald boven haar tuin. 
 
Thanks, we hebben genoten, Kang H.M.
 

GIMBAB: kookworkshop bij Marieke

Goede Gimbab begint met de juiste rijst. Marieke had ooit bij gebrek aan beter sushi rijst gebruikt en het smaakte toch niet zo lekker! Aangezien de Orientaalse supermarkt in Groningen deze rijst niet verkoopt, werd de uitdaging bij Sun neergelegd: even last-minute shoppen bij Shilla of ergens anders zolang het maar Koreaanse rijst betrof. Gewapend met een boodschappenlijst en screenshots van de producten om zich er van te verzekeren dat exact de juiste ingredienten gekocht werden…
 
ingredienten en benodigdheden:
  • rettich
  • vlees 
  • komkommer
  • spinazie
  • ei
  • sesamzaadjes
  • sojaolie
  • sojasaus
  • rijst
  • knoflook
  • wortels
  • burdok
  • zeewiervellen
  • surimi staafjes
  • gimbab-matje
  • plastic zak

Terwijl de rijst kookt, marineren we de biefstuk met sesamolie, sesamzaadjes en sojasaus. Blancheer de spinazie en knijp het overtollige vocht eruit. Snij de wortel in julienne, wok het kort. Bak omeletten en snij in reepjes. Snij de komkommer en de rettich in repen. Wanneer de rijst gaar is, voeg zout en sesamolie toe, laat afkoelen. Verdeel de burdok en surimistaafjes over borden. 
 
 
Nu rollen we met behulp van ons gimbab-matje een gevulde rijstrol. We starten met een zeewiervel waar we een dun laagje rijst over verdelen. Voor het beste resultaat: leg de gladde zijde naar beneden en laat de bovenste 5 cm vrij. Beleg het met ingredienten naar eigen smaak. Rol het zo strak mogelijk op. Je mag stevig knijpen! Snijden met een nat mes en genieten! 
 
 
Is het gelukt? Probeer dan nu deze versie 🙂 
 
 

Gimbab voor de gevorderde!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, je ziet het goed! Ieder ingredient is apart verpakt in een (gevierendeeld) zeewiervel. De smaak is ongelofelijk rijk en intens. WAUW!
 

Sfeerbeelden

Marieke, wat was het super leuk!!! De Arierang meeting bij jouw thuis met zoveel gezelligheid en workshop gimbap maken. Namens ons allen: dank voor de gastvrijheid, uitbundigheid en goede organisatie! En Deborah bedankt voor het delen van jouw expertise! 

 

SOJU spelletje

Wie het ringetje van de sluitdop kan wegschieten die drinkt de rest van de fles 🙂 

 
Oproepje: Heb jij ook een recept dat je wilt delen? Contacteer ons via bestuur@arierang.nl
Berichten gemaakt 240

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven